fbpx
Tape&GO

Stretch fólia

A stretch fólia anyaga nyújtható polietilén. Használata nagyon egyszerű, mivel rátapad, rázsugorodik a szállítandó termékekre, így biztonságosan rögzíti azt. Mindemellett a portól, egyéb szennyeződésektől is megóvja a becsomagolt árut, ezáltal tárolásra is előszeretettel alkalmazzák. A raklapos szállítmányok rögzítésére ideális megoldás.Az új generációs sztreccsfólia a legjobb minőségű granulátumokból készült, amely nagymértékű nyúlást biztosít. Garantált megtakarítást biztosít – úgy a felhasznált anyagmennyiség, mint a beszerzési költségek területén. A cséve súlya mindössze 250 gramm, ezáltal könnyű vele dolgozni, gazdaságosabb vele csomagolni.

• Ezt az új megoldást a csúcstechnológiás granulátumok egyedülálló formulájának keveréke adja, amelynek megbízhatósága és teljesítménye páratlan.
• A könnyű tekercseket a kisebb fóliavastagsággal kapjuk, viszont ez nem befolyásolja a fólia erősségét és nyúlását
• Nagyfokú nyúlás és szakadás ellenállóság, raklaponként legalább 20%-kal kevesebb sztreccsfólia fogy, gyakorlatban akár 50%-kal kevesebb is
• Költséghatékony alternatívája a standard streccsfóliának (23μm / 2,5 kg ) és az előnyújtott fóliának is.

0 +
Értékesített csomagológépek
0 +
Elégedett ügyfeleink
0 +
törzsvevők
0 +
rendelés évente

Stretch fólia

A sztreccsfólia magas nyújthatósággal rendelkező polietilén fólia, mely az egységrakatok képzése és rögzítése során a legkedvezőbb anyag- és energiafelhasználást biztosítja.
Elsődleges funkciója, hogy szállítás és raktározás során stabilan egyben tartsa az árut és megvédje a nedvességtől és egyéb szennyeződésektől.

Felhasználás szerint kézi-, gépi- és élelmiszeripari sztreccsfóliákat különböztetünk meg.

sztreccs-fólia

Mi a technikai stretch fólia

A NANO stretchfólia egy 33 rétegben öntött film, amely kiváló szakítószilárdsági tulajdonságokkal, illetve átlagon felüli átszakadási értékkel rendelkezik. Előállításhoz forradalmian új extrudálási technikát és a legkorszerűbb gyantákat használják, a maximális tartóerő és teljesítmény elérése érdekében. Tökéletes választás nagy volumenű, folyamatos csomagoláshoz, maximális sebesség mellett.
Főbb tulajdonságai:
– kiváló átlátszóság – eme tulajdonsága lehetővé teszi a címkék gyors azonosítását, anélkül, hogy meg kellene vágni a raklapot fedő csomagolóanyagot
– fóliázó gép magas sebességén is használható, ami csökkenti a paletta becsomagolásához szükséges időt
– a fólia egyedi tulajdonságai miatt, az optimális csomagoláshoz kevesebb fóliát igényel, ezzel akár 50%-al csökkenthető a felhasználási mennyiség
– a termék környezetbarát, mivel használata csökkenti a keletkező hulladék mennyiségét

Sztreccs fólia

MI A KÜLÖNBSÉG

A felhasznált nyersanyagnak köszönhetően, a technikai stretch fólia szuper ellenálló metallocén alapú LLDPE, nagy teljesítményű granulátum, amely a vékony fólia ellenére nagy tartóerőt, kilyukadás- és szakadásállóságot biztosít, magas nyújthatóság mellett. Ezek a tulajdonságok adják a fólia hihetetlen erejét, annak vékonyságával szemben.

A hagyományos fóliák esetében, ha lyuk keletkezik a fólián, az a fólia elszakadásához vezet a lyuk körül. A NANO FÓLIA esetében, ha kilyukad a fólia, annak összetétele nem engedi továbbszakadni a fóliát és ezáltal megtartja erősségét.

Másrészről, a fóliázó géppel nem összeillő fólia használata gyakran vezet anyag-, idő- és munkaveszteséghez a raklapok újbóli befóliázása miatt. Ez növeli a kiadásokat. Ezért van szükség a gépekkel összeillő fóliát használni. Viszont, annak a lehetősége, hogy a NANO FÓLIÁval nem kompatibilis, nagy sebességű fóliázógépen (automata szalagsor) a fólia elszakadjon még így is sokkal kisebb, mint a hagyományos fóliák esetében.

Emellett, a NANO FÓLIA nyújthatósága 400%, ami azt jelenti, hogy 1 méter fólia a használtban 5 méternek felel meg. Ellenben a hagyományos fóliákkal, amelyeknek a nyújthatósága 150%-200% között van.

A fólia ezen tulajdonsága lehetővé teszi felhasznált alapanyag mennyiségének és ezáltal a pénzügyi kiadások csökkenését is.

A félautomata és automata fóliázógépeken történő előnyújtás segítségével a fólia 6-8 μm vastagságúra nyúlik és így hihetetlen ellenállóképességre tesz szert, csökkentve a raklapra feltekert fólia mennyiségét.

Ez hatással van nemcsak a pénzügyi kiadásokra és a rakomány biztonságos szállítására, de környezetünk védelmére is.

Tape&Go – Sztreccs fólia – Tecgnikai fólia

Vastagság ([μm] 12 15 17 20 23

Szélesség [mm] (± 1 %) 500 500 500 500 500

Hosszúság [m] 2860 2300 2050 1750 2000

Súly [kg] (± 5 %) 17.52 17.45 17.37 17.84 22.91

 • Standard fóliaszélesség 500 mm, előzetes egyeztetés után lehetőség van 250 mm – 1500 mm széles fólia gyártására is,
 • Előzetes egyeztetés után lehetőség van egyedi vastagságú és hosszúságú fólia gyártására
 • Színes fóliák gyártása
 • OXO-lebomló fólia gyártása
 • Rágcsáló riasztó fólia gyártása
 • Fóliavastagság tolerancia a vizsgált helyen ± 10%, átlagban ± 5%.
 • Szélesség tolerancia ±1%.
 • Többrétegű felépítés
 • Nagyfokú teherbíró képesség
 • Szakadás- és kilyukadásálló
 • Kiváló átlátszóság
 • Egyoldalú vagy kétoldalú ragasztás
 • Vékony fólia jelentős teherbírással és kiadáscsökkentéssel

Hogyan válasszuk ki csomagolás tipúsát és a fóliázógépet?

 1. Hány raklapot csomagolnak?
 2. Hogyan csomagolják a raklapokat és hány ember vesz részt a munkafolyamatokban?
 3. Milyen tipusú termékeket csomagolnak?
 4. A raklapon található dobozok egyenletlenek, törékeny termékeket tartalmaznak-e?
 5. A raklapon található termék nehéz/könnyű, stabil/instabil-e?
 6. Szállítás során megsérül-e a rakomány? Ha igen, tudni-e, hogy mi okozza a sérülést?
 7. A munkarend többműszakos-e?
 8. Tudják-e, hogy mennyibe kerül egy raklap befóliázása?

Munkaerő a géppel szemben – Rejtett kiadások

A csomagolás költségeit növeli a rakomány esetleges sérülése, a felhasznált munkaérő és alapanyag. Fóliázógép vásárlásakor a legtöbben csak a gép árát veszik figyelmebe, azonban a gép költségei jelentős időn belül megtérülnek, hiszen általa alapanyagot és munkaerőt lehet megtakarítani.

Rakomány sérülése: a géppekkel szemben, az emberi munkaerő nem precíz, a teljesítmény és az erő nem egyenletes, így a csomagolás sem egyformán erős.

Az erő hiánya és az egyenletlenség következtében a becsomagolt rakomány nem lesz elég stabil, ami annak sérüléséhez vezet szállítás közben. A gépek csomagolási folyamat végéig megfeszítve tartják a fóliát. Ezáltal a fólia erősebb és ellenállóbb a szakadás, kilyukadás ellen, ami biztosítja a rakományt és csökkenti a sérülés kockázatát szállítás során.

Munkaerőköltség: A kézi fóliázás a kezelő teljes figyelmét és energiáját megköveteli és munkaigényesebb a gépi csomagolásnál. A gépek használata megakadályozza, hogy a munkás más feladatok elvégzésére szánt értékes időt veszítsen el.

Egészségügyi és munkabiztonsági költségek: A kézi csomagolás fizikailag megterhelő munka. Jelentős nyomást helyez az Ön munkásaira, kockáztatva a munkahelyi balesetek számát. A gépek csökkentik a lehetséges kockázatot.

Alapanyagköltség: A gépi fóliák nyújthatósága 100-400%, ami azt jelenti, hogy 1 méter fólia akár 4 méterrel is megnyújtható a gép segítségével. A kézi fóliázással ellentétben jelentős megtakarítás érhető el.

Gyorsaság: A kézi csomagolás időigényes, viszont a gépek gyorsan és hatékonyan dolgoznak.

Vevői visszajelzés: A kézi csomagolás eredményeként a rakomány egyenletlen, amely rendezetlen és hiányos hatást kelt. Ez rossz benyomást tehet a vevőkre, ami befolyásolhatja a jövőbeni együttműködést. Ellenben a gépi csomagolás mindig egyforma, a rakomány rendezett, stabil és biztonságos. 

Miután sikerült eldönteni milyen gép illik legjobban a csomagolt rakományhoz, vizsgáljuk meg azt is, hogy milyen fóliatartó szükséges hozzá.

Habár sok kisebb nagyobb különbség van a fólitartók között, a legjelentősebb különbség a nyújtásban (Post-strech) és előnyújtásban (Pre-strech) van. Az előnyújtással pénzt takaríthat meg. Hogyan? Ha olyan fóliát használunk, amelynek a nyújthatósága 300%-os, egy olyan gépen, amelynek fogaskerekei vannak, a gép képes ezt a fóliát 4 méterrel is megnyújtani. Tehát az 1 méter fóliából használatban 4 métert kapunk.

Hogyan működik az előnyújtás?

A leghatékonyabb modellek kétségen kívül az 1 vagy 2 motoros előnyújtással rendelkező gépek. Az egy motoros előnyújtás beállított előnyújtással dolgozik a hengerek fogaskerekeken való elosztása révén. Többféle nyújtási beállítás létezik (100%, 150%, 200%, 250%, 300%, 350% és 400 %-os)  az átvitel fokának csökkentésétől függően ( az áttételi fok csökkentését a fogaskerekek cseréjével érik el). Minden Tape&Go gép olyan fogaskerekekkel van ellátva, amelyek legalább 300%-os nyújtásra képesek. Az ilyen fogaskerekekkel ellátott gépek az 1 méter hosszú fóliát 4 méterrel nyújtják meg, ami jelentős megtakarítást hoz.

A két motoros előnyújtó gépek legalább 400%-os nyújtásra képesek. Az előnyújtás megakadályozza, hogy a fólia veszítsen a szélességéből nyújtás alkalmával. Nyújtás alkalmával a fólia 200 mm-t is veszíthet a szélességéből.

 

Amenniyben bővebb információra lenne szüksége, kérjen tőlünk ajánlatot az adatlap kitöltésével vagy vegye fel a kapcsolatot velünk telefonon

Scroll to Top